Välkommen

De enda honungsprodukter med aktiva mjölksyrabakterier i världen!

Välkommen till webbutiken Doktorhonung som tillhör Biotech företaget ConCellae AB.

Alla våra funktionella livsmedel, kosttillskott och drycker innehåller ett unikt mikrobiom, alltså en samarbetande grupp av mjölksyrabakterier som härstammar från honungsbin, och som forskarna och entreprenörerna, Tobias Olofsson och Alejandra Vásquez, upptäckte i sin forskning vid Lunds universitet för 15 år sedan.

Mjölksyrabakterierna i form av 13 olika kulturer levereras levande och aktiva tillsammans med honungs blandningar, vilka ger bakterierna näring och skydd.

De 13 patenterade mjölksyrabakterie-kulturer som ingår i H13™ mikrobiomet är:

9 st. Laktobaciller: L. kunkeei Fhon2, L. apinorum Fhon13, L. mellifer Bin4, L. mellis Hon2, L. melliventris Hma8, L. kimbladii Hma2, L. helsingborgensis Bma5 , L. kullabergensis Biut2 och L. apis Hma11.

4 st. Bifidobakterier: B. coryneforme Bma6, B. asteroides Bin2, Hma3 och Bin7.

Dessa helt unika mjölksyrabakterier finns endast i våra produkter. H13 produkterna är innovativa funktionella livsmedel som är ett resultat av svensk forskning.

Mjölksyrabakterierna överlever inte i ”vanlig” honung, som vi känner till den i denna del av världen, och återfinns alltså inte i någon som helst honungsprodukt, varken direkt från en biodlare eller i medicinsk honung.

OBS: 

  • Vi levererar endast inom Sverige.
  • Alla beställningar skickas inom 5 arbetsdagar och vanligtvis i början på veckan.
  • Produkterna ska förvaras i frysen så fort kunden tar emot dem. Med undantag från Elixir som förvaras i kyl och kapslar som kan vara i rumstemperatur.

 

Folkmedicinen honung

Mjölksyrabakterierna har skyddat bina och deras honung under miljontals år och människan lärde sig att använda dem i honung världen över, men det som ingen visste förrän upptäckten gjordes, var att det var dessa okända bakterier som låg bakom honungens användning som folkmedicin då de ger honungen dess egenskaper. Se filmen från Lunds universitet när upptäckten gjordes.

H13 produkterna erbjuder dig som kund den unika blandningen av dessa  aktiva mjölksyrabakterier i en standardiserad mängd. Alla H13 produkter består av 13 olika sorter som innefattar de mjölksyrabakterier som bina använder för att skydda sig och sin honung. H13 produkterna levererar en extra liten armé av soldater!

Konsumera H13 livsmedelsprodukterna som de är och utan att värmas, helst genom att äta påsen direkt innan läggdags. Men man kan blanda dem i gröten och yoghurten också men tänk på att gröten får inte vara varmare än fingervarmt. För att hålla bakterierna levande och aktiva ska H13 produkterna försvaras i frysen.

Följ Doktorhonung på:

FaceBook 

Instagram

Eller Elixir – Gudarnas drycks: Instagram

89 comments for “Välkommen

Comments are closed.

Translate