Doktor Honung

Låt våra bin ta hand om ditt immunförsvar

  • Grundat på 18 års svensk forskning
  • 13 samarbetande och patenterade mjölksyrabakteriesorter (H13microbiome®)
  • Äldsta konsumtionshistoriken i världen

Forskarna bakom Doktor Honung upptäckte 13 olika mjölksyrabakterier hos världens alla honungsbin. I biets naturliga tillstånd används samtliga bakteriesorter för att skydda både biet och dess honungsproduktion. 

Bakterierna visade sig vara den okända essensen i folkmedicinen honung som användes av våra förfäder men som inte finns tillgänglig idag.

Endast våra H13 produkter innehåller dessa unika mjölksyrabakterier i levande och aktiv form.

 

FORSKNING I FOKUS

SANNING ELLER MYT

HONUNGSBINS HEMLIGHET

Vad är hemligheten?

Många av oss vet att honung är en riktig superprodukt. Samtidigt är det nog ingen större överraskning att honungen som säljs idag har en väldigt liten medicinsk effekt. 

Vi avslöjade att hemligheten bakom folkmedicinen honung var en okänd grupp av 13 samarbetande mjölksyrabakteriesorter (H13microbiome®) som lever inne hos alla världens bin, men som inte är kvar i vanlig honung. 

Utan de levande mjölksyrabakterier finns det alltså ingen eller väldig liten medicinsk effekt i någon honung idag. Men vi på Doktor Honung har skapat funktionella livsmedel, fantastisk goda drycker och kosttillskott med dessa unika bakterier. 

Beställ hem och ät dagligen, i förkylningstider eller vid behov av en balanserad tarmflora.

Sanning eller myt?

Innehåller vanlig honung mjölksyrabakterierna?

Nej

Ingen honung i världen innehåller mjölksyrabakterierna, inte ens honung från en biodlare, för vattenhalten i honung är för låg. Bakterierna finns endast levande i H13produkterna som återkapar våra förfäders folkmedicinen honung.
Bi

Finns mjölksyrabakterierna i alla honungsbin i världen?

Ja

De 13 sorters mjölksyrabakterierna som ingår i H13 mikrobiomet finns levande inne i alla honungsbin där de bevaras i en liten blåsa som heter honungsmagen som bina använder för att samla nektar och producera honung.
Honung

Är Manuka honung bäst i världen?

Nej

Varken Manuka eller annan honung innehåller mjölksyrabakterierna. Manukas "factor" grundar sig i ett ämne som heter Methylglyoxal, och detta ämne tillverkas av två av de bakterierna som ingår i H13mikrobiomet. Precis som i andra honungssorter så lämnar H13mikrobiomet efter sig tillverkade ämnen i olika grad som avtar med tiden.
Translate
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro