Doktor Honung

Låt våra bin ta hand om ditt immunförsvar

  • Grundat på 18 års forskning
  • 13 samarbetande mjölksyrabakterier
  • Äldsta konsumtionshistoriken i världen

Genom svensk forskning från Lunds universitet har vi lyckats bevara 13 aktiva mjölksyrabakterier i våra produkter. Det motsvarar antalet bakteriekulturer som finns i vild honung. I sitt naturliga tillstånd används samtliga bakteriearter för att skydda både biet och dess honung. Våra förfäder lärde sig att använda denna vilda honung som folkmedicin under tusentals år.

FORSKNING I FOKUS

SANNING ELLER MYT

HONUNGSBINS HEMLIGHET

Vad är hemligheten?

Många av oss vet att honung är en riktig superprodukt. Samtidigt är det nog ingen större överraskning att honungen som säljs idag inte har några medicinska effekter.

H13 från Doktor Honung är den enda honungen som innehåller de levande bakteriekulturerna som annars dör i tillverkningsprocessen. Detta är anledningen till att våra portionspåsar ska förvaras kallt. Beställ hem, lägg i frysen och ät dagligen, i förkylningstider eller vid behov av en balanserad tarmflora. 

Sanning eller myt?

Kan man värma honung?

Ja

Vanlig honung går bra att värma då den aldrig innehåller några levande bakteriekulturer. Men inte vår H13 honung för då dör bakteriekulturerna.
Bi

Producerar alla bin honung?

Nej

Endast honungsbin producerar honung. Det finns ca 9 sorters honungsbin i världen.
Honung

Finns det olika smak på honung?

Ja

Det finns lika många smaker på honung som det finns blomtyper. Honung tillverkat enbart från en eller ett fåtal specifika blommor ger en specifik smak och karaktär. Vi använder oftast sådan honung i våra produkter.
Translate
Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro